Ons advies

Hoe kiest u uw matrasbeschermer
Wij brengen een derde van ons leven door in bed, ofwel gemiddeld bijna 200.000 uur. Elke nacht verliezen we gemiddeld 40 cl water per persoon. Dit betekent dat twee personen ongeveer 300 liter water per jaar verliezen. Wij gebruiken ons bed ook voor andere activiteiten, zoals lezen, werken, ontspanning of het erin laten slapen van onze huisdieren.

Een matras kan dus snel een nest van bacteriën worden, wat een ideale omgeving is voor de verspreiding van mijtachtigen.

Voor een beter comfort is het dus noodzakelijk een matrasbeschermer te gebruiken om hygiëne te behouden en slijtage en vuil te voorkomen.

Hier enkele tips om uw ideale beddengoed beschermer uit te kiezen:Type materiaal

JERSEY

Jersey is een fijne, soepele, lichte, sterke en zeer comfortabele stof met een goede rekbaarheid. Jersey kan gemaakt zijn van katoen, biokatoen, polykatoen, polyester of Tencel Lyocell®.

BADSTOF

Badstof is een weefsel met een combinatie van twee garen: één voor de ondergrond (ketting) van polyester, en één voor de lus (inslag), en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Een comfortabele en zachte stof die zeer goed absorbeert dankzij de lussen en die lucht goed laat circuleren. Verkrijgbaar in verschillende gewichten in bamboeviscose en biokatoen.

MOLTON

Molton is een stof die bestaat uit twee katoenen weefsels en wordt zeer gewaardeerd om zijn grote zachtheid. Het gebruik van molton is in de winter ideaal omdat het veel warmte afgeeft. Verkrijgbaar in biokatoen en in verschillende gewichten.Waterdicht of absorberend

Er bestaan twee types comfort op het gebied van matrasbescherming :


Waterdicht :
De waterdichte laag vormt een perfecte barrière voor het beschermen van het matras tegen vochtigheid en voorkomt allergenen (mijtachtigen, microben, bedwantsen). Deze laag is echter wel lucht- en vochtdoorlatend en heeft een groot ademend vermogen met laminaat of pu-coating (polyurethaan). Voor een betere hygiëne van uw matras!

Er bestaan 2 types impregnatie :
  • Lamineren
  • Coaten (betere duurzaamheid van het product en ideaal voor intensieve wasbeurten op hoge temperaturen).
En 4 soorten waterdichtheid :
  • Polyethyleen (PE) 
  • Polypropyleen (PP) : waterdicht, niet ademend, gebruikt voor elementaire matrasbeschermers of 1e prijs.
  • Polyvinylchloride (PVC) : waterdicht maar niet ademend.
  • Polyurethaan (PU) : waterdicht, micro-ademend, licht, ecologisch, geruisloos, solide, rekbaar, recyclebaar, duurzaam, beste comfort


Absorberend :

Traditionele, absorberende matrasbeschermer in sponzen model en zeer absorberend in dik molton model. Absorberende matrasbeschermers kunnen gesanforiseerd worden (mechanisch proces om krimpen tegen te gaan.

Keuze van de afwerking


Matrasbeschermer in de vorm
van een bedzeil :
Bedekt alleen het oppervlak van het matras en wordt vastgemaakt onder elke hoek van het matras met een elastiek. Afwerking met zomen op de zijkanten.


Matrasbeschermer in de vorm van een hoeslaken :
De meest gekozen afwerking van matrasbescherming. Het hoeslaken is ideaal voor een uitstekend onderhoud. De elastieke zijkanten van jerseykatoen of elastisch polyester staan garant voor een perfecte aansluiting op het matras voor een betere bevestiging en een betere ventilatie. Verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Er bestaan meerdere opties voor de afwerking en het gewicht.

Matrasbescherming met overslag :
Dezelfde kwaliteit zijkanten als die van het bedzeil. Wordt vaak gebruikt voor absorberende modellen, maar is slechts aanpasbaar aan één matrashoogte.

Integrale hoes met ritssluiting :
Beschermt en bedekt het gehele matras. De integrale hoes is de beste oplossing voor een totale bescherming tegen mijtachtigen en bacteriën: de hoes is licht, duurzaam en zeer bestendig.


Onderslopen :
Verkrijgbaar in twee afwerkingen: als hoes of met ritssluiting voor het klassieke hoofdkussen en met elastieke hoeken voor langwerpige hoofdkussens.Beschermer rolkussen :
Verkrijgbaar in twee afwerkingen: als hoes of met ritssluiting voor het klassieke hoofdkussen en met elastieke hoeken voor langwerpige hoofdkussens.


De behandelingen

We maken ook matrasbeschermers voor matrassen met opklapbaar hoofdeinde en opklapbaar hoofd- en voeteinde.

Alle behandelingen die wij voorstellen zijn gegarandeerd gezond voor de mens en voor het milieu, zijn bovendien hypoallergeen en nemen de laatste voorschriften en normen in acht. Onze behandelingen bevatten geen zware metalen, ftalaten, permethrin en triclosan die schadelijk zijn voor de mens.