MilieuOmdat wij geven om onze planeet en de toekomstige generaties ontwikkelt en produceert INCH milieuvriendelijke producten voor een verantwoordelijker gebruik.

Katoen afkomstig uit de biologische landbouw en GOTS gecertificeerd
Katoen is een natuurlijke textielvezel die op het oppervlak van het katoenzaad groeit. Het is de belangrijkste natuurlijke vezel ter wereld en vertegenwoordigt meer dan 50% van de wereldwijde consumptie van textielvezels.

Uit de biologische landbouw, biologisch katoen wordt geteeld door kleine producenten die geen gebruik maken van chemische meststoffen, pesticiden, GGO's en die de helft minder water verbruiken in vergelijking met de conventionele katoenteelt.

Ons biokatoen is Gots® gecertificeerd.
De Global Organic Textile Standard (GOTS) is over de hele wereld de belangrijkste norm voor biologische vezels die geldt voor alle fasen van de textielverwerking.

De GOTS-certificering houdt in dat de biologische herkomst van katoen gewaarborgd wordt en verzekert dat de productiemethodes tijdens de productie-en verwerkingsfasen van textiel maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk zijn.


Tencel Lyocell® is een 100% natuurlijke vezel gemaakt uit houtpulp van eucalyptus, bijzonder milieuvriendelijk, maar ook 100% biologisch afbreekbaar.

Lyocell® is erg zacht en beschikt over een hoge resistentie en een zeer grote flexibiliteit (nagenoeg kreukvrij). De eigenschappen van deze vezel bevinden zich tussen die van katoen en zijde en garanderen u een gevoel van zachtheid en welzijn. Zijn sterke absorptievermogen (50% meer dan katoen) maakt dat de vezel Lyocell® dankzij een beter beheer van vochtigheid en warmte zeer geschikt is als matrasbescherming.

REACH is het regelement voor de registratie, evaluatie, autorisatie en beperkingen van chemische substanties.

Onze producten zijn in overeenstemming met REACH en zorgen ook voor een hoog niveau van bescherming van de menselijke gezondheid en het milieu tegen gevaren die veroorzaakt kunnen worden door chemicaliën.